In België bestaat er een spreekverbod met de pers

De vzw Werkgroep Morkhoven ondervindt weer talrijke problemen met het publiceren van haar artikels op haar skynet blogs. Enkele weken geleden werden de Facebook accounts van Jan Boeykens en prinses J. de Croÿ, respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de vzw Werkgroep Morkhoven, gedesactiveerd. Ook de groepen ‘Droit Fondamental’ en ‘Werkgroep Morkhoven’ werden afgesloten. Alle informatie en documenten verdwenen. Ook 4.000 contacten en Facebook vriendschappen gingen verloren. Jan Boeykens moest zijn Facebook account tot 4 keren in 1 week heropstarten omdat die account telkens weer werd afgesloten.

Skynet zei enkele weken geleden dat zij haar skynetblogs beter zou beveiligen. Het is mogelijk dat de problemen niet bij Skynet liggen maar het probleem dient, hoe dan ook, te worden opgelost.

Er zijn ook nog andere problemen. De Belgische justitie legde Marcel Vervloesem van de vzw Werkgroep Morkhoven die de kinderpornozaak Zandvoort met de vzw Werkgroep Morkhoven onthulde, in 2006 een spreekverbod met de pers op. In 2008 verbrak het Hof van Beroep in Antwerpen dit spreekverbod even. Maar kort nadien werd Marcel Vervloesem in de gevangenis opgesloten en kreeg hij opnieuw een spreekverbod met de pers opgelegd. Bij zijn voorwaardelijke vrijlating 7 maanden geleden, legde de strafuitvoeringsrechtbank van Antwerpen hem opnieuw een spreekverbod met de pers op, wat een schending is van de Belgische grondwet. Marcel Vervloesem, die nog steeds bestuurslid is van de vzw Werkgroep Morkhoven, mag Morkhoven-voorzitter Jan Boeykens en ondervoorzitter J. de Croÿ NIET contacteren terwijl die hem gedurende 2 jaar lang in de gevangenis zijn gaan opzoeken. Marcel Vervloesem heeft ook contactverbod met de Vlaamse acteur Jo Reymen (geen lid van de vzw Werkgroep Morkhoven) en mag ook niet meewerken aan verenigingen die kindermisbruiken bestrijden….

 

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: