Europese comedie rond Syrië

29 april, 2011

In navolging van de VS, wil de Europese Unie sancties opleggen aan Syrië, zo luidde het vrijdag bij diplomaten na een bijeenkomst van de permanente ambassadeurs van de 27 lidstaten.

Europa denkt aan een wapenembargo en andere sancties tegen het Syrische regime dat fel reageert op de onrust die voor een groot deel door de westerse propaganda rond ‘vrijheid en democratie’ is veroorzaakt.
Ook miljoenen aan hulp aan Syrië zouden op de helling komen te staan.

Over de bombardementen op Afghanistan, Pakistan en Libya waaraan de europese lidstaten vanwege persoonlijke belangen en als leden van de NATO deelnemen, behoudt de Europese Unie natuurlijk het stilzwijgen.

Ook over de Israëlische bombardementen op Gaza en het Israëlische Apartheidsregime dat deportaties organiseert om wat nog rest aan Palestijns grondgebied in te palmen, zwijgt men.
De Europese Unie blokkeert, tesamen met Washington, alle UN resoluties die kritisch zijn voor Israël.

Advertenties

Tags: , , , , , , , ,

2 Reacties to “Europese comedie rond Syrië”

 1. kruitvat Says:

  Syrië betreurt het persbericht dat door de Amerikaanse president Obama op 23.4.2011 werd verspreid, aangezien zijn informatie niet gebaseerd is op een objectieve visie van de reële feiten op het terrein. Syrië verbaast zich ook over de volharding waarmee de Amerikaanse regering de beschuldigingen blijft herhalen dat Damascus de hulp van Iran zou zoeken om de situatie aan te pakken.
  Er wordt terecht gewezen op de onverantwoordelijkheid van Washington, dat aanzet tot geweld tegen Syrië, en zo de veiligheid van de burgers in gevaar brengt.

 2. kruitvat Says:

  18 april 2011 – Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in het geheim de tegenstanders van de Syrische president Bashar Assad gefinancierd. Dat heeft de Washington Post zondag op basis van door Wikileaks gelekte diplomatieke documenten gemeld.
  De Verenigde Staten voorzagen de Syrische oppositie onder meer van de in Londen gevestigde satellietzender Barada TV, die in Syrië nieuws tegen de regering uitzendt. De hoofdredacteur van Barada is een van de oprichters van de Syrische ballingengroep Beweging voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling.
  De VS zouden voor zes miljoen dollar (vier miljoen euro) hebben geïnvesteerd in Barada en andere oppositiegroepen in Syrië. Of deze financiering nog steeds plaatsvindt, kon de Washington Post niet zeggen. In ieder geval vonden de betalingen tot september 2010 plaats.
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110418_013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: